Följ Findus Sverige AB

Välbesökt arbetsmarknadsdag på Findus

Pressmeddelande   •   Nov 02, 2016 09:00 CET

Under tisdagen arrangerades en välbesökt arbetsmarknadsdag på Findus anläggning i Bjuv. På plats fanns hela 37 företag från en bred skara branscher för att träffa Findus medarbetare och knyta kontakter som förhoppningsvis kan leda till framtida anställning.

Dagen arrangerades av Findus tillsammans med Aventus, den organisation som har bistått i omställningsprocessen sedan varselbeskedet lades fram. Avsikten har varit att förbereda medarbetarna så långt som möjligt för att de ska känna sig mer bekväma med att träffa potentiella nya arbetsgivare.

– Efter att ha arbetat på Findus i 30 år är det svårt att veta vad andra företag letar efter och det finns så många som man aldrig har hört talas om. Det är inte heller säkert att alla tjänster läggs ut på deras hemsidor, så en sådan här dag gör det lite lättare att veta mer och presentera sig själv i lugn och ro, säger Camilla Mårtensson, medarbetare på Findus.

Bland de samlade företagen fanns ICA som såg dagen som en möjlighet att träffa människor med rätt kompetens och erfarenhet inom livsmedelsbranschen.

– Vi är vanligtvis inte ute på arbetsmarknadsdagar, men Findus är ett företag med många duktiga och kompetenta personer som skulle passa bra hos oss. Det är viktigt att de anställda förstår att de är attraktiva och har värdefull kunskap. Genom att vara här idag hoppas vi att de ska få upp ögonen för ICA och höra av sig till oss, säger Petra Södergård Staver, HR Business Partner på ICA Sverige.

För ytterligare information kontakta:

Henrik Hjalmarsson, Managing Director Nordics, Nomad Foods Europe.
Tel: 042-860 00, E-post: henrik.hjalmarsson@se.findus.com

Findus Sverige AB är ett av landets ledande livsmedelsföretag med drygt 110 djupfrysta produkter och ca 30 kolonialprodukter i sortimentet. Dessutom marknadsförs drygt 380 produkter för restaurang- och storköksmarknaden. Findus Sverige AB har cirka 650 medarbetare och omsätter cirka 2.2 miljarder kronor. Findus introducerade djupfryst i Sverige på 1940-talet genom fryst spenat och bär. Följ Findus på: www.findus.se, www.facebook.com/FindusSverige

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.