Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Välkommen att närvara vid det första spadtaget för Findus nya fabrik och fryslager!

Den 29 augusti tar Findus det första spadtaget för sin nya fabrik och fryslager, som ska stå klart 2015. Fabrik och lager kommer att byggas av PEAB vid Findus existerande anläggning i Bjuv. Storsatsningen i Bjuv innebär en investering på 650 miljoner kronor och för med sig flera fördelar: transporterna och därmed koldioxidutsläppen minskar då det nya lagret kommer att ligga i direkt anslutning till produktionen. Med ny innovativ teknik i en ny anläggning minskar energiåtgången och både produktion och logistik blir mer effektiv.  

Första spadtaget tas av Findus VD Jari Latvanen, Peabs VD och koncernchef Jesper Göransson och Stefan Svalö, kommunstyrelsens ordförande i Bjuv.

Datum: torsdagen den 29 augusti kl 10.30

Plats: Findus, Billesholmsvägen, Bjuv

Program för dagen:

Kl. 10.30 (programmet beräknas ta ca 45 min)

•Välkomsthälsning, Findus VD Jari Latvanen

•Presentation av projektet: Findus Produktionsdirektör Henrik Nyberg

•Tal från Stefan Svalö, kommunstyrelsens ordförande i Bjuv.

•Det första spadtaget för den nya anläggningen tas.

Efter spadtaget finns möjlighet till enskilda intervjuer och fotografering. Boka gärna tid för intervju i förväg. Kontakta Emma Lefdal, emma.lefdal@se.findus.com eller 042 – 860 38.

Vi bjuder på dryck och snacks.

Välkommen!

O.S.A. senast den 26 augusti 2013 till Emma Lefdal, emma.lefdal@se.findus.com

Vid frågor, kontakta Emma Lefdal på telefon:042-860 38

 

Ämnen

Taggar


Findus Sverige AB är ett av landets ledande livsmedelsföretag med drygt 200 djupfrysta produkter och 50 kolonialprodukter i sortimentet. Dessutom marknadsförs drygt 350 produkter för restaurang- och storköksmarknaden. Kvalitet och matglädje är nyckelord för verksamheten. Findus Sverige AB har cirka 800 medarbetare och omsätter cirka 2,5 miljarder kronor. Findus introducerade djupfryst i Sverige på 1940-talet genom fryst spenat och bär.
Följ även Findus på: www.findus.se // www.facebook.com/FindusSverige //