Gå direkt till innehåll
Att undvika kött och mjölkprodukter är den största insatsen du kan göra för miljön

Blogginlägg -

Att undvika kött och mjölkprodukter är den största insatsen du kan göra för miljön

Att undvika kött och mjölkprodukter är den största insatsen du som privatperson kan göra för miljön. Det är huvudbudskapet i en studie som nyligen publicerades i tidskriften Science. Enligt studien, som anses vara den största som gjorts över lantbrukets miljö- och klimatpåverkan, står kött- och mjölkprodukter för bara 18% av de kalorier vi människor får i oss, och 37% av proteinet. Trots detta tar kött- och mjölkproduktionen upp hela 83% av jordbruksmarkerna och står samtidigt för 60% av klimatutsläppen.

Studien visar dessutom att utan kött- och mjölkkonsumtion skulle jordbruksmarkerna globalt kunna minskas med mer än 75% och ändå klara av att föda världens befolkning.

Intressant tycker jag! Detta går dessutom helt i linje med Findus strategi, där vi ska fördubbla andelen vegetariska proteinkomponenter till år 2020.

Du kan läsa hela studien här, och en sammanfattning i brittiska The Guardian hittar du här.

Maria Svantemark
Nordic Sustainable Manager
Findus

Ämnen

Relaterat innehåll

Välkommen till Findus - Djupfrysta grönsaker, fisk och måltider sedan 1941

Findus Sverige AB är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.

Findus Sverige, med huvudkontor i Malmö, ingår i Nomad Foods Europe (NFE), Västeuropas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Koncernen omsätter 2,3 mrd kronor och sysselsätter 180 medarbetare i Sverige. Bolaget har 4 800 medarbetare i 17 länder samt 13 egna fabriker i Europa. Nomad Foods Europe marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera, Lutosa, Goodfella’s och Aunt Bessie’s.

Findus Sverige AB
Nordenskiöldsgatan 8, hisshall B
211 19 Malmö
Sverige