Följ Findus Sverige AB

Bjud dina gäster på mat som ger gott samvete i jul

Blogginlägg   •   Dec 20, 2018 08:56 CET

Tidigare i december presenterade Jordbruksverket statistik som visar att köttätandet i Sverige minskar för andra året i rad. Det är glädjande nyheter men ingen överraskning för oss som inte tror att vegetarisk kost och mindre rött kött är en trend, utan ett paradigmskifte. Under 2018 minskade köttkonsumtionen i Sverige med 2,8 procent under årets första nio månaderna av året, vilket motsvarar hela 1,8 kg kött per person!

Frågan är om vi konsumenter kommer att fortsätta välja bort köttet även under julen, en högtid så tydligt förknippad med köttkonsumtion. ”Det finaste vi har sätter vi på bordet” tycks alltid ha varit devisen under julen. Historiskt sett har detta inneburit kött i alla dess former. Jag hoppas att vi i år istället kan låta vegetariska alternativ stå i centrum på julbordet. 

För i dagens värld, där klimatförändringar dagligen gör sig påminda genom torka och extremväder, är inte de klimatsmarta alternativen det allra finaste vi har? De som inte bara är bra för klimatet, men också för samvetet. Och finns det något finare att ge sina julgäster än ett gott samvete?

Här har vi samlat inspiration och recept till ett grönare julbord. 

God jul, önskar

Maria Svantemark
Nordic Sustainability Manager
Findus Sverige

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.