Gå direkt till innehåll
Under höstlovet undervisar vi skolkockar i ämnet vegetarisk matlagning för en hållbar framtid

Blogginlägg -

Under höstlovet undervisar vi skolkockar i ämnet vegetarisk matlagning för en hållbar framtid

Visste du att mycket av den mat som barn äter i skolor runt om i landet kommer från oss på Findus? Som leverantör av mat till Sveriges skolor vill vi ta ansvar för att maten som lagas och serveras i skolorna inte bara är god och nyttig utan även hållbar. Vi startade därför under hösten 2017 Green Cooking Academy där Findus Foodservices utbildar kockar i vegetarisk matlagning.

Under förra veckan, medan eleverna var på höstlov, passade vi på att utbilda skolkockar på flera platser runt om i landet. I vårt eget provkök i Malmö tog Finduskocken Kenneth emot Helsingborgs kommun för två dagars utbildning med kommunens förskole- och skolkockar. Ett par timmar norrut höll våra distrikschefer Emma och Christoffer samma utbildning för kockar i Trollhättans kommun. Utbildningen hölls i kommunens centralkök där det dagligen tillagas 8000 portioner mat.

I Tyresö söder om Stockholm höll distriktscheferna Calle, Lotta och Emma utbildning för Tyresö kommunen. Dagen inleddes med en genomgång av Findus hållbarhetsarbete och en diskussion kring hur vi på Findus tillsammans med kommunerna kan göra världen mer hållbar. Diskussionen resulterade i att kommunens skolor ska lansera vegetariska veckor, nästa gång i februari 2019. Kul att se att vårt initiativ Green Cooking Academy ger konkreta resultat!

Våra utbildningar avslutas alltid med att den mat som lagats under dagen dukas upp till ett grönt smörgåsbord. Medan vi äter diskuterar vi intrycken från dagen, vilka möjligheter som kockarna upplever med att tillaga vegetariska rätter och hur vi tillsammans kan göra verklig skillnad för båda människa och miljö genom maten vi äter.

Läs mer om Green Cooking Academy.

Maria Svantemark
Nordic Sustainability Manager
Findus Sverige

Ämnen

Taggar

Relaterade nyheter