Följ Findus Sverige AB

Så möter vi konsumenters efterfrågan på alternativ till köttet

Blogginlägg   •   Mar 06, 2019 10:54 CET

I veckan presenterade Jordbruksverket färska siffror som visar att svenska folkets konsumtion av kött under 2018 var den lägsta på 10 år. Det är andra året i rad som den totala köttkonsumtionen minskar.

Vi på Findus välkomnar utvecklingen och jobbar just nu för fullt för att möta konsumenternas efterfrågan på alternativ till köttet. Vi ser nämligen inte på vegetarisk kost och mindre rött kött som en trend, utan väljer att förklara det som ett paradigmskifte. Att svensken i snitt under 2018 åt 2,2 kilo mindre kött per person jämfört med 2017 bekräftar den tron.

Det är helt enkelt tid att förnya idén kring vad som är bra mat. Vi på Findus ska till år 2022 därför öka grönsaker, vegetariskt och fisk med 25 procent. Grönsaker och växtbaserade produkter är en självklar del av vår framtid, samtidigt som fisken med dess närings- och proteininnehåll ska fortsätta vara ett självklart proteinval.

I vårt arbete för att uppnå vår målsättning lanserade vi under 2018 hela 14 nya produkter inom kategorierna grönsaker, vegetariskt och fisk, däribland vårt nya ärtprotein Pease. Pease har mindre än en tiondel av den klimatpåverkan som nötkött har, och dessutom goda nutritionsvärden med hög proteinhalt och låg fetthalt. Låter som ett ganska bra alternativ till köttet, eller hur?!

Är du själv sugen på att byta ut köttet mot ett grönt eller blått alternativ? På vår hemsida har vi samlat mängder med inspiration för att du ska bli grym på vegetariskt och lyckas imponera med perfekt tillagad, hållbart fångad fisk.

Smaklig, hållbar, spis!

Maria Svantemark
Nordic Sustainability Manager
Findus Sverige