Gå direkt till innehåll
Findus Sveriges gröna resa har fortsatt under 2017

Nyhet -

Findus Sveriges gröna resa har fortsatt under 2017

2017 års hållbarhetsrapport visar tydligt att Findus Sverige har fortsatt sin gröna resa under året som varit. I rapporten sammanfattas de insatser som gjorts inom hållbarhetsområdet, samt vad det har resulterat i.

Årets rapport är den första av sitt slag då vi publicerar vår första koncerngemensamma Hållbarhetsrapport, vilken kommer ligga till grund för hur vi rapporterar vårt framtida arbete och resultat. Den svenska versionen är en lokalanpassning med extra fokus på den svenska marknaden.

”Jag är oerhört stolt över att vi på Findus Sverige har fortsatt vår gröna resa under 2017. Under året genomförde vi bland annat en beräkning av klimatavtrycket på alla våra recept för att kockar och konsumenter ska kunna göra smarta och aktiva val när de lagar mat. Vi deltog för andra året i rad som huvudsponsor vid den helt vegetariska musikfestivalen Way Out West och startade dessutom vår utbildning Green Cooking Academy, där Findus Foodservices utbildar kommersiella och offentliga kockar i grön matlagning. Vi lanserade också vår första laktovegetariska enportionsrätt, Dagens Falafel med matvete”, berättar Maria Svantemark, Nordic Sustainability Manager på Findus Sverige.

Att ingå i en så stor koncern som Nomad Foods Europe ger oss goda möjligheter att ytterligare utveckla vårt hållbarhetsarbete. Med vår 75-åriga erfarenhet av livsmedelsproduktion med miljö och framtid i fokus kan vi bidra med mycket kunskap om hållbarhet inom koncernen, samtidigt som vi kan lära av våra europeiska kollegor.

Under 2017 har vi inom koncernen arbetat med en uppdatering av vår hållbarhetsstrategi som gör det möjligt för oss att tydligt planera och följa upp vårt hållbarhetsarbete så att vi kan göra faktisk skillnad. Vi ser fram emot att fortsätta detta arbete.

Nomad Foods Europes första koncerngemensamma Hållbarhetsrapport tar du del av här, och Findus Sveriges hållbarhetsrapport hittar du här.

Har du några frågor som rör Findus hållbarhetsrapport eller vårt generella hållbarhetsarbete? Hör gärna av dig till vår Nordic Sustainability Manager Maria Svantemark på Maria.Svantemark@se.findus.com

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Välkommen till Findus - Djupfrysta grönsaker, fisk och måltider sedan 1941

Findus Sverige AB är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.

Findus Sverige, med huvudkontor i Malmö, ingår i Nomad Foods Europe (NFE), Västeuropas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Koncernen omsätter 2,3 mrd kronor och sysselsätter 180 medarbetare i Sverige. Bolaget har 4 800 medarbetare i 17 länder samt 13 egna fabriker i Europa. Nomad Foods Europe marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera, Lutosa, Goodfella’s och Aunt Bessie’s.

Findus Sverige AB
Nordenskiöldsgatan 8, hisshall B
211 19 Malmö
Sverige