Följ Findus Sverige AB

Idag öppnar självplockning av gröna ärter på skånska Börringekloster

Nyhet   •   Jul 27, 2012 13:15 CEST

Idag öppnar självplockning av gröna ärter på skånska Börringekloster i närheten av Malmö Airport. Självplockningen är öppen fred - sönd kl 10 - 16. Ärterna bär Svenskt Sigills kontrollmärke.

- Som ärtodlare för Findus vill vi kunna erbjuda gröna ärter och så föddes idén om en ärtvecka i gårdsbutiken, säger Agneta Ekblad, ansvarig för Börringekloster Gårdsbutik. Under skörden öppnar vi upp fälten för självplockning och serverar gröna ärträtter i gårdscaféet, säger Agneta.

- Man kommer in i butiken och får en vägbeskrivning till var man plockar bäst ärter just idag. Det är en trevlig utflykt för hela familjen, säger Agneta.

Självplockningen öppnar i samband med skörden när ärterna är som bäst. Ärterna säljs numera även frysta i gårdsbutiken hela året. Ärterna färskfryses tre timmar efter skörd.

Till Pressmeddelande om Sveriges första gårdsförsäljning av klimatcertifierade ärter

För mer information och kontakt:

Agneta Ekblad, Börringekloster Gårdsbutik, på email agneta.ekblad@borringekloster.se  eller telefon 070 - 757 00 76

Enar Magnusson, Agronom & Ärtexpert, Findus Jordbruksavdelning på email enar.magnusson@se.findus.com eller telefon 070 - 555 01 62

Anna Broekman, Kommunikationschef, Findus på email anna.broekman@se.findus.com eller telefon 076 - 119 52 03

Anna Richert, Klimatcertifiering Svenskt Sigill på email anna.richert@sigill.lrf.se eller telefon 08 – 787 53 73

 

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.