Följ Findus Sverige AB

Kvaliteten höjs när Sveriges största sortiment av frysta lagade enportionsrätter från Findus byter namn till ”Dagens”

Pressmeddelande   •   Feb 15, 2012 07:00 CET

Findus kvalitetsförbättrar marknadens största sortiment av frysta lagade enportionsrätter, när Findus Wärdshus blir Dagens. Hela sortimentet av klassisk lagad mat, tidigare kallat Wärdshus och XL, moderniseras och förbättras med fokus på kvalitet och den goda smaken. Totalt tillför Findus åtta nya rätter och femton recept förbättras. 

Findus tar ett samlat grepp om sortimenten Wärdshus och XL som byter namn till Dagens respektive Dagens XL. På så vis stärks kopplingen till själva lunchtillfället. Uppgraderingen innebär en rad förbättringar och fokus ligger på goda klassiska recept i modern tappning, bra råvaror och en ännu godare smak.

- Dagens bjuder på nya rätter med bland annat godare såser och helt kött, vilket många konsumenter efterfrågar. I flera rätter har vi även lagt till ingredienser som körsbärstomater eller en lingon- eller svartvinbärsklick. Flera rätter har fått godare biffar och panader, säger Lena Holmgren, kategorichef för färdiglagad mat på Findus.

- En fantastisk nyhet är Fläskytterfilé med gräddsås och klyftpotatis, rödkål och äppelkompott. Fläskytterfilén symboliserar hela relanseringen. Det blir godare och mer av det goda!, säger Lena Holmgren.

Findus är marknadsledare inom frysta lagade enportionsrätter (exkl pizza) med 40,2 % procent av marknaden[1]. Findus sålde cirka 21,5 miljoner lagade frysta enportionsrätter, i Sverige senaste året [2].

34 rätter i ny design
När Wärdshus blir Dagens lanseras sex nya rätter och nio rätter får förbättrade recept. När XL blir Dagens XL lanseras två nyheter och sex rätter får förbättrade recept. Några rätter inom båda koncepten läggs ner. Totalt innehåller nya Dagens 24 rätter och Dagens XL 10 rätter. Samtidigt med namnbytet får förpackningarna ny design och en ny tallrik som är betydligt mer stabil och enklare att hålla.

Följer succéen ”Rostad hel kycklingfile med grönpepparsås”
-
Vi har många lojala konsumenter som har sina favoriträtter men de efterfrågar variation och förnyelse. Det lyssnar vi till och möter genom att förbättra och förnya, säger Lena Holmgren. Noggranna konsumentundersökningar ligger bakom satsningarna på de nya recepten. Det är populära maträtter som tilltalar många. Alla produkter har fått bra betyg i smaktester så vi känner oss trygga med att konsumenterna kommer att bli nöjda med Dagens och Dagens XL.

I höstas lanserades Findus Rostad hel Kycklingfilé med grönpepparsås efter att den blivit framröstad som konsumenternas favorit. Rätten seglade snabbt upp som storsäljare i många butiker. Nu följer fler goda nyheter av samma höga kvalitet och goda smak.

Findus presenterar Dagens och Dagens XLs nyheter:

Dagens - Fläskytterfilé med gräddsås
Fläskytterfilé serverad med gräddsås, klyftpotatis och goda tillbehör som rödkål och äppelkompott

Dagens - Kyckling Basilika
Kycklingfilé i örtsås med basilika, serveras med färsk pasta, grillad paprika och krispiga broccolibuketter. Nyckelhålsmärkt!

Dagens - Medelhavskyckling
Stekt kycklingfilé med svarta oliver, gyllene grillad potatis, zucchini och paprika med en smakrik vitlöksdipp

Dagens - Kyckling med dijoncrème
Hela innerfiléer av kyckling, ris, sparris och cocktailtomater serverade med en generös klick crème gjord på dijonsenap. Nyckelhålsmärkt!

Dagens - Kyckling Fajita
Fina bitar kycklingfilé i het fajitasås, serveras med ris, vitlökssås och nachos

Dagens - Panerad fisk med remoulad
Lättpanerad Hoki serverad med skivad potatis, söta svenska ärter och smakrik remoulad

Dagens XL - Kyckling Thai
Skivad rostad kyckling med sås av röd chili, kokosmjölk, ingefära och lime, serveras med ris

Dagens XL - BBQ biff
Texaskryddad biff av nötkött serverad med barbecuesås och stekt potatis i tärningar tillsammans med paprika och majs

Nyheterna börjar levereras från Findus i vecka 6 och finns i butikerna någon vecka senare. De rätter som fått förbättrade recept kommer ut i butikerna löpande med start i februari. Alla butikskedjor kommer att sälja Dagens och Dagens XL.

Fakta:

  • Findus Wärdshus och XL byter namn till Dagens och Dagens XL som ger en tydligare koppling till lunchtillfället.
  • Förpackningarna får ny design med igenkänning till det gamla konceptet Wärdshus genom den röda färgen.
  • Tallriken byts ut mot en mer stabil tallrik.
  • Tillagning: Mikrovågsugn ca 7 minuter. Går även att tillaga i vanlig ugn eller varmluftsugn.
  • Pris: Dagens ca 23 kronor (samma pris som tidigare Wärdshus) och Dagens XL ca 30 kr (samma pris som tidigare XL)
  • Findus har totalt 49 färdglagade enportionsrätter i sitt sortiment. Nio av dessa är mer moderna rätter under konceptet World Selection med inspiration av internationella kök.

För mer information kontakta:
Lena Holmgren, kategorichef enportionsrätter, lena.holmgren@se.findus.com tel: 042-86000
Hanna Kramer, kommunikatör, hanna.kramer@se.findus.com, tel: 042-86202.

[1] Källa: AC Nielsen Scantrack, v.03 2012, rullande helår, Dagligvaruhandeln >100 kvm, försäljning i ton, inom varugruppen djupfryst färdigmat.

 [2] Källa: AC Nielsen Scantrack, v. 03 2012, rullande helår, Dagligvaruhandeln > 100 kvm, försäljning i antal förpackningar inom varugruppen djupfryst färdigmat.

Findus Sverige AB är ett av landets ledande livsmedelsföretag med drygt 200 djupfrysta produkter och 50 kolonialprodukter i sortimentet. Dessutom marknadsförs drygt 350 produkter för restaurang- och storköksmarknaden. Kvalitet och matglädje är nyckelord för verksamheten. Findus Sverige AB har cirka 900 medarbetare och omsätter cirka 2 miljarder kronor. Findus introducerade djupfryst i Sverige på 1940-talet genom fryst spenat och bär.
Följ även Findus på: www.findus.se // www.facebook.com/FindusSverige // www.twitter.com/Findus_se

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.