Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Lätt att lyckas med fisk - unik lansering från Findus

Nu lanserar Findus ryggfiléer av torsk med örtsmör – Nordisk örtsmör och Citron och persilja - som ångtillagas direkt i påsen i ugnen. Allt för ett perfekt resultat varje gång.  En stor nyhet för alla som tycker om fisk, men tycker att det är svårt att tillaga och få bra resultat. Med Findus nya ryggfiléer av torsk i ugnspåse kan alla konsumenter få ett perfekt resultat, varje gång.

- Vi vet att många konsumenter tycker om fisk och vet att det är nyttigt, men samtidigt tycker de att fisk är svår att tillaga och få ett bra resultat. Dessutom tycker man att det är svårt att variera fiskrecepten, säger Thomas Thorfinn, marknadschef för Fisk inom Findus. Det är bakgrunden till vår lansering av ryggfiléer av torsk i ugnspåse.

- Det unikt perfekta resultatet vid varje tillagningstillfälle, lockar både nya och gamla fiskkonsumenter, berättar Thomas. I konsumentundersökningar av den nya produkten har konsumentintresset varit mycket stort.

Findus lanserar nu två varianter av Ryggfiléer av torsk med olika örtsmör. Varje fiskfilé är förpackad i egen innovativ ugnspåse som ska tillagas direkt från frysen i ugn vid 200˚C i 25 minuter för att få ett perfekt resultat. Det är Ryggfilé av torsk med nordiskt örtsmör (smör,dill, gräslök och persilja) och Ryggfilé av torsk med citron och persiljesmör (smör, citron och persilja).

Cirkapris i butik är 39 kronor för en förpackning om totalt 300 gram, varav 250 gram fisk och 50 gram örtsmör. Lagom för två personer. Varje ryggfilé av torsk är förpackad för sig i sin ugnspåse, så det är enkelt att ta fram en eller två direkt ur frysen.

Torsken är MSC certifierad och kommer från hållbara fiskbestånd i Barents hav och Norska havet.

- Våra svenska konsumenter älskar torsk, och alltfler efterfrågar torsk från hållbara bestånd, säger Thomas. Vår torsk är MSC-märkt/miljömärkt, och kommer från tredjepart certifierade hållbara torskbestånd.

- Våra nya ryggfiléer av torsk ger verkligen ett perfekt resultat varje gång, där fisken ”skivar” sig vackert. Vi vet från våra marknadsundersökningar att konsumenterna tycker att de nya produkterna är en verklig hjälp i köket, och en unik innovativ lansering.

Tekniken med tillagning i påse i ugn har funnits en längre tid, men inte använts för fryst fisk tidigare. När den djupfrysta fisken tinar i sin påse i ugnen, så tillagas fisken i sin egen ånga, och ger ett perfekt tillagningsresultat. Samtidigt tinar örtsmöret och ger extra smak och ett varmt skirat örtsmör.

Näringsämnen, saftighet och de naturliga smakerna bevaras vid tillagningen.

Ugnspåsen är gjord av polyester (PET), som är återvinningsbart. Vid förbränning omvandlas PET till vatten och koldioxid.

- Vårt nya koncept kallar vi Lyckas med.. säger Thomas, Vi vet att ryggfiléerna av torsk med örtsmör i sin ugnspåse ger perfekt smak och textur på fisken varje gång. De två varianterna lever båda upp till den nya nordiska smaktrenden med naturlig fisksmak accentuerad med nordiska örter och citron.

- Med ”lyckas med” menar vi att konsumenterna ska lyckas med fisken, tillagningen, recepten och smaken, allt ska upplevas perfekt.

Torsk har en stark tillväxt på den svenska marknaden. Findus nya torskprodukter med enkel innovativ tillagning kan bara förstärka den trenden.

För mer information vänligen kontakta Thomas Thorfinn, telefon 042 86 260 eller e-post: Thomas.Thorfinn@se.findus.com eller Anna Broekman, kommunikationsansvarig Findus Sverige, telefon 042 86 101 eller e-post: anna.broekman@se.findus.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Välkommen till Findus - Djupfrysta grönsaker, fisk och måltider sedan 1941

Findus Sverige AB är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.

Findus Sverige, med huvudkontor i Malmö, ingår i Nomad Foods Europe (NFE), Västeuropas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Koncernen omsätter 2,3 mrd kronor och sysselsätter 180 medarbetare i Sverige. Bolaget har 4 800 medarbetare i 17 länder samt 13 egna fabriker i Europa. Nomad Foods Europe marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera, Lutosa, Goodfella’s och Aunt Bessie’s.

Findus Sverige AB
Nordenskiöldsgatan 8, hisshall B
211 19 Malmö
Sverige