Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ny reklamkommunikation från Findus 2013: ”Jag har uppkallat en ärtsort efter min fru – Ebba.”

Som ett led i Findus kommunikationsplattform om kvaliteten på fryst mat släpper Findus en ny reklamfilm om egenutvecklade ärter - Ebba och hennes vänner. Filmen ska lyfta fram den unika smaken genom omsorg och passion. Ikväll visas filmen för första gången på prime-time i samband med Sveriges Mästerkock. Filmens syfte är att fördjupa kunskapen om fryst mat och förmedla skillnaden på den frysta matens ursprung, kvalitet och innehåll. 

Svensk växtförädling av ärter är unik. Det vet Findus som började med egen växtförädling tidigt. Man insåg att gamla ärtsorter gav en bättre ärtkvalitet, smakupplevelse och skördar. 70 år efter att företaget införde djupfryst i Sverige tar man nu itu med skillnaderna på kvaliteten inom fryst mat.

Med hjälp av en ny reklamfilm med medarbetaren Rolf, vill Findus ta ett grepp om djupfrysta grönsaker och öka kunskapen om smak, kvalitet och ursprung. Filmen är ett äkta medarbetarporträtt. Nu visas den på TV.

-  Som ett led i vår kommunikation om kvaliteten på fryst mat ville vi visa människorna bakom Findus och omsorgen för den allra bästa smaken och kvaliteten. Vi har fått många positva reaktioner på filmen och har testat den på konsumenter. Den förmedlar en äkthet bakom djupfryst mat och råvaror, säger Ulrika Wallberg, Marknadsdirektör på Findus.

-  Vi har ett budskap om kvaliteten på djupfryst mat att berätta för svenska familjer, skolor och storhushåll. Vi tror att kommunikationen kan lyfta fram fördelarna med våra djupfrysta grönsaker och samtidigt berätta storyn om människorna som gör skillnaden bakom Findus, säger Ulrika.

-  Kvalitet är Findus grundvärde. Vi har ett arv som barnmatstillverkare och håller markandens högsta kvalitetsstandard. Vi vill utveckla framtidens djupfrysta livsmedel, säger Ulrika.

Ikväll visas filmen för första gången på prime-time i samband med Sveriges Mästerkock.

Se filmen på Youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=COSTbntZBlA&list=UUzPP-jrbWSiyDRILzGSl9nA&index=1 

För mer information:

Anna Broekman, Kommunikations- och Mediachef Findus, på email anna.broekman@se.findus.com eller 042 - 86101

Ulrika Wallberg, Marknadsdirektör Findus, på email ulrika.wallberg@se.findus.com eller 042 - 86148

 

Ämnen

Kategorier


Findus Sverige AB är ett av landets ledande livsmedelsföretag med drygt 200 djupfrysta produkter och 50 kolonialprodukter i sortimentet. Dessutom marknadsförs drygt 350 produkter för restaurang- och storköksmarknaden. Kvalitet och matglädje är nyckelord för verksamheten. Findus Sverige AB har cirka 900 medarbetare och omsätter cirka 2 miljarder kronor. Findus introducerade djupfryst i Sverige på 1940-talet genom fryst spenat och bär.
Följ även Findus på: www.findus.se // www.facebook.com/FindusSverige // www.twitter.com/Findus_se

Relaterat innehåll

Välkommen till Findus - Djupfrysta grönsaker, fisk och måltider sedan 1941

Findus Sverige AB är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.

Findus Sverige, med huvudkontor i Malmö, ingår i Nomad Foods Europe (NFE), Västeuropas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Koncernen omsätter 2,3 mrd kronor och sysselsätter 180 medarbetare i Sverige. Bolaget har 4 800 medarbetare i 17 länder samt 13 egna fabriker i Europa. Nomad Foods Europe marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera, Lutosa, Goodfella’s och Aunt Bessie’s.

Findus Sverige AB
Nordenskiöldsgatan 8, hisshall B
211 19 Malmö
Sverige