Gå direkt till innehåll
Panerad fisk i fredagstacon – för hälsan och miljöns skull!

Blogginlägg -

Panerad fisk i fredagstacon – för hälsan och miljöns skull!

Är du en av de många svenskar som firar in helgen med tacos? Jag är definitivt en av dem!

Tacos är, förutom att vara otroligt gott, en bra maträtt att använda för att exemplifiera hur vi genom att byta ut köttet mot fisk eller gröna protein kan göra gott för både vår hälsa och för miljön. Låt oss titta på vårt recept på fisktacos där vi har bytt ut nötfärsen mot panerad fisk som exempel.

Många tycks glömma att panerad fisk faktiskt är fisk. Våra panerade fiskprodukter är gjorda på mager vit fisk och innehåller därmed mindre och bättre fetter än andra vardagsklassiker som till exempel falukorv och köttbullar. Dessutom innehåller vit fisk nyttigheter som vitamin D, jod och selen.

Även klimatmässigt står panerad fisk sig starkt. Genom att byta ut nötfärsen i din taco mot panerad fisk så sänker du klimatavtrycket med hela 2,9 kg CO2e per portion – från 3,8 till 0,9 kg CO2e. Att all vår vildfångade fisk dessutom är MSC-märkt gör också skillnad. Det betyder att den är fångad på ett hållbart sätt och kan spåras ända ner till enskilda bestånd.

Ofta är det inte svårare än såhär att snabbt göra om sina favoriträtter till nyttigare och mer hållbara alternativ. Du hittar mängder av recept och inspiration för att äta nyttigare och mer hållbart på vår hemsida.

Glad fredag!
Maria Svantemark
Nordic Sustainable Manager Findus

Ämnen

Relaterade nyheter