Gå direkt till innehåll
Vi är övertygande om att jämställdhet gynnar vår affär

Blogginlägg -

Vi är övertygande om att jämställdhet gynnar vår affär

Tidigare i veckan släppte Allbright sin årliga rapport där man tar tempen på svenska börsnoterade bolags jämställdhet. Inom Findus Sverige pågår sedan länge ett arbete med jämställdhet, vilket har gett goda resultat. Idag är har vi uppnått jämställdhet på alla nivåer inom företaget, något vi såklart är väldigt stolta över och som vi är övertygade om gynnar vår affär.

Det är glädjande att se att även andra bolag värdesätter jämställdhet, då årets Allbright-rapport visar att andelen ojämställda bolag för första gången minskar. Samtidigt växer listan med jämställda bolag. Totalt innehar kvinnor 23% av de ledande befatt­ningarna på börsnoterade bolag, vilket är en ökning med två procentenheter sedan förra årets rapport. Om utveck­lingen fortsätter i samma takt kommer en fjärdedel av börsens ledare vara kvinnor till nästa års Allbright-rap­port publiceras. Det är helt klart en utveckling värd att fira, även om jag personligen tycker att vi borde ha kommit längre.

Något som däremot inte är värt att fira är det faktum att enbart 47 av börsens 329 bolag har en jämställd ledning, samtidigt som antalet bolag utan en endaste kvinna i ledningen ökar i år. Det finns alltså fler börsbolag i Sverige som inte har en endaste kvinna i ledningen, än som är jämställda.

Studier visar att moderna bolag med blandade grupper både är mer innovativa och lönsamma. Idag har vi på Findus Sverige 55% kvinnor i ledningsgruppen, 50% kvinnor som linjechefer samt 60% kvinnor i styrelsen. Det är siffror vi är stolta över, men vi vet att vi trots det inte kan luta oss tillbaka.

Inom Nomad Foods, som vi är en del av, går vi nu vidare i vårt arbete med jämlikhet, och fokuserar framåt på olikheter och inkludering. Vad gör ditt företag?

Ta del av hela Allbrights rapport här.

Ulrika Jonsson Kox
HR Manager
Findus Sverige

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Välkommen till Findus - Djupfrysta grönsaker, fisk och måltider sedan 1941

Findus Sverige AB är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.

Findus Sverige, med huvudkontor i Malmö, ingår i Nomad Foods Europe (NFE), Västeuropas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Koncernen omsätter 2,3 mrd kronor och sysselsätter 180 medarbetare i Sverige. Bolaget har 4 800 medarbetare i 17 länder samt 13 egna fabriker i Europa. Nomad Foods Europe marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera, Lutosa, Goodfella’s och Aunt Bessie’s.

Findus Sverige AB
Nordenskiöldsgatan 8, hisshall B
211 19 Malmö
Sverige