Följ Findus Sverige AB

Findus ökar fokus på hållbarhet – Tillsätter ny Nordic Sustainability Manager

Pressmeddelande   •   Sep 18, 2017 14:30 CEST

Maria Svantemark, nytillträdd Nordic Sustainability Manager på Findus.

Findus har nöjet att meddela att Maria Svantemark tillträder som Nordic Sustainability Manager. Detta som en följd av Findus ökade fokus på hållbarhetsfrågor. Maria kommer senast från rollen som CSR Manager på Findus Sverige AB. I sin nya roll kommer Maria att ingå i ledningsgruppen för både Sverige och Norge och bidra till utvecklingen av Nomad Foods Europes globala hållbarhetsstrategi.

I rollen som Nordic Sustainability Manager kommer Maria Svantemark att ingå i ledningsgrupperna i Sverige och Norge samt ansvara för hållbarhetsfrågor på nordisk nivå. Detta sker som en följd av Findus nya grönare strategi, där hållbarhetsarbetet får en naturlig plats i ledningen av Findus verksamhet i de båda länderna. Maria kommer att säkerställa att Findus livsmedel fortsätter vara ansvarsfullt inköpta och förädlade och att företagets livsmedelsresurser används på bästa möjliga sätt. Detta går i linje med Findus målsättning att erbjuda konsumenter näringsrika livsmedel även i framtiden och att ta fram produkter för att hjälpa dem att göra hälsosammare måltidsval.

För att tillvara den erfarenhet som finns i Norden inom hållbarhet, kommer Maria Svantemark även att arbeta nära Nomad Foods Europes globala organisation i uppdateringen av koncernens hållbarhetsstrategi.

-Jag tycker det känns väldigt positivt att hållbarhetsfrågorna som jag brinner för lyfts högt upp på agendan, inte bara inom Findus Sverige utan även på nordisk nivå. Det gör att vi nu kommer att ha ännu bättre förutsättningar att både fördjupa och bredda Findus arbete för en hållbar framtid. Det är också positivt att vi får möjlighet att påverka i ett större sammanhang tack vare att Nomad-koncernen uppmärksammar den starka hållbarhetsutveckling som finns i de nordiska länderna, säger Maria Svantemark, nytillträdd Nordic Sustainability Manager på Findus.

Maria Svantemark kommer senast från rollen som CSR Manager för Findus Sverige AB, där hon spelat en nyckelroll i harmoniseringsarbetet av Findus verksamhet in i koncernens hållbarhetsstrategi. Maria har vana av att representera Findus i hållbarhetsfrågor och har även projektlett framtagningen av Findus hållbarhetsredovisningar 2015 och 2016.

-Vi är mycket glada över att välkomna Maria Svantemark till sin nya tjänst som Nordic Sustainability Manager. Maria tar med sig sin breda kompetens och viktiga erfarenheter av hållbarhetsarbetet på Findus och kommer att bli ett viktigt bidrag, inte bara i Sveriges och Norges ledningsgrupper, utan även i koncernens fortsatta strategiska hållbarhetsarbete, säger Katarina Tell, vd för Findus Sverige AB.

Findus Sverige AB är ett av landets ledande livsmedelsföretag med drygt 110 djupfrysta produkter och ca 30 kolonialprodukter i sortimentet. Dessutom marknadsförs drygt 380 produkter för restaurang- och storköksmarknaden. Findus Sverige AB har cirka 220 medarbetare och omsätter cirka 2.2 miljarder kronor. Findus introducerade djupfryst i Sverige på 1940-talet genom fryst spenat och bär. Följ Findus på: www.findus.se, www.facebook.com/FindusSverige