Följ Findus Sverige AB

Findus Dagens Lilla – Unikt koncept med lagade matiga sallader i frysdisken

Pressmeddelande   •   Apr 05, 2012 11:37 CEST

Findus presenterar ett helt nytt sortiment av fryst lagad mat. Vi kallar det Dagens Lilla. Dagens Lilla är lagade matiga sallader med pasta, risoni, matvete och couscous som bas, med räkor, ost eller kyckling, fräscha grönsaker och en krämig klick på toppen.

- Vi vet att det finns en efterfrågan på lite mindre lunchrätter som går snabbt att tillaga men som också är välsmakande och gjorda av bra råvaror. Vi tror att det finns en marknad för fler sådana alternativ inom fryst. Dagens Lilla är ett perfekt alternativ till frysta pajer och soppor, eller kylda färdiga sallader, säger Lena Holmgren, kategorichef för färdiglagad mat på Findus Sverige.

Findus tycker att alla dagar förtjänar en god lunch och därför vill man erbjuda olika typer av lunchalternativ för olika grupper av konsumenter och olika tillfällen. Detta innebär många olika rätter att välja bland men även olika storlekar på måltider.

- Man är helt enkelt olika hungrig olika dagar beroende på aktiviteter och dagsform. Dagens Lilla är en lunch för de dagar man önskar äta en något mindre lunch men inte vill kompromissa med smak och bra råvaror, säger Lena Holmgren.

Findus har en stark ställning på marknaden för fryst lagad mat (enportion). Findus sortiment står för dryga 40 procent av marknaden.[1] I Findus sortiment (enportion) ingår Dagens och Dagens XL, World Selection och Fiskgratäng. Och nu kommer alltså Dagens Lilla.

Findus Dagens Lilla – sortimentet

Dagens Lilla Pastasallad med mozarella och ärtpesto.
Färsk casareccepasta med solroskärnor, cocktailtomater, bladspenat, sockerärter och ärter serverad med en ärtpestoklick (gjord på våra svenska klimatcertifierade ärter). Smakrik!

Risonisallad med räkor och dillcrème
Risonipasta med räkor, broccoli, gul paprika, ärter, röd lök serverad med en klick dillcrème.

Couscoussallad med kyckling & mango chutney
Couscous med svarta bönor serveras tillsammans med kyckling, grillad paprika och mango chutney. Kryddig!

Matvetesallad med ost & basilikacrème
Matvete med vitost, grön sparris, svarta bönor, cocktailtomater och gul morot serverad med en klick basilikacrème.

- När vi lanserade World Selection förra våren så blev det succé. Det visar att det finns en marknad för modern lagad fryst mat. Konsument- och koncepttester av Dagens Lilla visade positiva resultat [2]. Därför hoppas och tror vi att konsumenterna ska tycka lika mycket om Dagens Lilla som World Selection, säger Lena Holmgren.

Fakta om produkterna

Målgrupp
Konsumenter som vill ha en mindre lunch som går snabbt att tillaga men som ändå är välsmakande och gjord av bra råvaror.

Förpackning
Salladerna presenteras i runda skålar som är stabila att hålla i och lätta att äta direkt ur.

När i butik?
Findus Dagens Lilla kommer att kunna köpas på ICA, Coop och Hemköp. Lanseringsvecka för alla produkter är v. 13. Några veckor senare finns produkterna ute i butikerna. 

Tillagning
Tillagas i microvågsugn cirka 4 min på 750 watt.

Konsumentpris
Priset för Dagens Lilla är cirka 24,90 kr i butik.

Kontaktpersoner:
Hanna Kramer, Kommunikatör Findus Sverige, 042-86 202, hanna.kramer@se.findus.com
Lena
Holmgren, Kategorichef för färdiglagad mat på Findus Sverige, 042- 86 304, lena.holmgren@se.findus.com

[1] Källa: Nielsen Scantrack, DVH, Kategori Fryst Färdigmat - 1-portion exkl pizza, Marknadsandel av volym i kg, v1311-v1211.

[2] Konsumenttester i hemmamiljö, hösten 2011 och Koncepttest GFK Custom Research, 2011-09

Findus Sverige AB är ett av landets ledande livsmedelsföretag med drygt 200 djupfrysta produkter och 50 kolonialprodukter i sortimentet. Dessutom marknadsförs drygt 350 produkter för restaurang- och storköksmarknaden. Kvalitet och matglädje är nyckelord för verksamheten. Findus Sverige AB har cirka 900 medarbetare och omsätter cirka 2 miljarder kronor. Findus introducerade djupfryst i Sverige på 1940-talet genom fryst spenat och bär.
Följ även Findus på: www.findus.se // www.facebook.com/FindusSverige // www.twitter.com/Findus_se

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.